Boplatsområde, ca 90 x 15 m stort (NO-SV), beläget på en terrass i en svag östsluttning. Boplatsen avgränsas i söder och sydöst vid en terrasskant, vilken kan vara ett neolitiskt strandhak, och mot norr, nordväst och väster vidtar berg.
Inom ytan har framkommit fem anläggningar i form av en härd i nordöstra delen, samt två skärvstenskoncentrationer, en härd och en kokgrop i den sydvästra. Härden i den nordöstra delen framkom vid förundersökning och har daterats till förromersk järnålder. Fyllningen i denna utgjordes av humös sand med kol. Fyllningen i skärvstenskoncentrationerna utgjordes av sand, förutom skärvstenarna. Fyllningen i härden i sydväst samt kokgropen utgjordes av sand, skärvsten och kol.
Fynden består av slagen flinta. Fynden framkom genast under ett tunt förnatäcke, och fyndfrekvensen avtog med djup under markytan. Fynden framkom främst i den centrala och sydvästra delen, inom två tydliga fyndkoncentrationer.
Vid FU registrerades totalt 850 stycken slagna flintor. Redskap utgörs av tre knivar, två tvärpilar samt två avslag med retusch. Övriga kärnor, 8 stycken, och övrig kärna F, 12 styck, samt övrig kärna C, 1 styck utgör kärnmaterialet. Den senare är troligen del av cylinderkärna. En av de övriga är diskoid. Fyra spån och sju spånfragment framkom. Fyndmaterialet är neolitiskt, troligen tidigneolitiskt, men med ett mellanneolitiskt inslag.
Vid SU framkom ett stort fyndmaterial; när endast ytfynden är översiktligt genomgångna märks bland annat en stor mängd splitter och avslag, spån och spånfragment, fyra spånpilspetsar, två tvärpilar, ett flertal kärnor och -fragment, retuscherade avslag, samt delar av flint- respektive bergartsyxor.
Terräng: Sluttning i hyggesmark
Har du mer information om denna kulturlämning? Logga in för att lämna en kommentar.